x Natrag na projekte
Uloga: Izvođač

Povećanje energetske učinkovitosti vanjske rasvjete

Uloga: Izvođač

Projekt povećanja energetske učinkovitosti vanjske rasvjete poslovnog objekta realiziran je na način da su neefikasne metal-halogene žarulje zamijenjene visoko energetski učinkovitim LED žaruljama.

Prva faza ovog projekta bila je  izrada proračuna i usporedba rezulatata starih žarulja i onog što nude nove LED žarulje. Nakon prezentiranja projekta i rezultata klijentu, krenulo se u realiziciju te su u sljedećem koraku sve stare žarulje uklonjene te propisno zbrinute od tvrtke, koja je nadležna za zbrinjavanje opasnog elektronskog otpada.

Novo ugrađene žarulje su proizvođača OSRAM LEDVANCE.  Snaga LED žarulja je 30W, što je 7 puta manje od prijašnjih metal-halogenih žarulja. Taj podatak nam ukazuje na to da je riječ o velikoj uštedi električne energije, a samim time i novčanih sredstava. Zbog toga je  vrlo  važno voditi brigu o rasvjeti koja se koristi za osvjetljenje pogona ili dvorišta poslovnih prostora te pravovremeno početi razmišljati o energetskoj učinkovitosti i LED tehnologiji, jer do povrata investicije dolazi unutar 12 mjeseci.